Ga naar content
Terug

De 5 tips voor een tuin in topconditie

Tuinonderhoud

Leafs

Natuurlijk willen we allemaal een prachtige tuin. Maar laten we eerlijk zijn, we hebben niet altijd de tijd voor alle tijdrovende klusjes die daarbij horen. Gelukkig hebben wij wat simpele tips die je kan toepassen. En blijft de tuin in topvorm zonder dat dit te veel tijd kost. 

Tip 1

Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor planten die überhaupt weinig onderhoud nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan siergrassen, lavendel en clematis. Zo hoef je minder tijd en moeite te besteden aan het onderhouden van jouw tuin.

Tip 2

Hark regelmatig de bladeren en afgevallen takjes bij elkaar en doe dit op de composthoop. Zo wordt het omgezet in gratis voedzame compost die straks weer bruikbaar is voor de planten. En door te harken blijft jouw gazon gezond en vrij van bruine plekken.En als je dan toch aan het harken bent, houdt dan rekening met je rug door een hark met een lange steel te gebruiken. Dat scheelt weer bukken en dus je rug.

Tip 3

Planten en bloemen hebben ook wat extra liefde nodig. Geef ze regelmatig water en voeding en knip dode takken en bloemen weg voor een gezonde groei. 

Tip 4

Besteed aandacht aan het snoeien van de bomen en struiken. Zo voorkom je niet alleen dat ze te groot worden en jouw tuin overwoekeren, maar zorg je ook voor een mooie vorm en gezonde groei. Want je weet vast, snoeien doet groeien!

Tip 5

En als je dan toch bezig bent met het snoeien, maak er dan een feestje van en gebruik een scherpe snoeischaar in een mooie kleur of leuk printje. Zo wordt het tuinonderhoud gelijk een stukje leuker.

Maar laten we eerlijk zijn, soms heb je gewoon geen zin om zelf met het onderhoud in je tuin bezig te zijn. Dan is het fijn om te weten dat wij er zijn om jouw tuin in topconditie te houden zonder dat jij er omkijken naar hebt. We bieden verschillende onderhoudspakketten aan. Zo kun jij lekker genieten van jouw prachtige tuin zonder al het werk.

Kortom, met een paar handige trucjes kun jij de tuin gemakkelijk in topvorm houden. En als je toch wat hulp nodig hebt, schakel ons dan gerust in voor het beste resultaat.

Bekijk onze andere  


Lees ook deze nieuwsberichten